Rose Barometers

Over ons

werkplaatsroseilmenau2sepia

Een kleine introductie

H.N. Rose heeft een historie van meer dan 100 jaar. Ik, Andreas Rose, ben de vierde generatie  die zich met glasblazen bezig houdt. Wij zijn begonnen als  producent van thermometers en glazen meetapparatuur voor de industrie, laboratoria en de scheepvaart. Sinds de emigratie van mijn vader en grootvader uit Duitsland zijn wij al meer dan 50 jaar gevestigd in Schiedam. Wij hebben ons inmiddels gespecialiseerd in de productie, reparatie en restauratie van barometers en klokken. Wij leveren nog steeds hoogwaardige meetinstrumenten aan de industrie, maar de focus ligt toch op de particuliere markt. Op barometergebied zijn wij inmiddels de autoriteit van Nederland. Bijna elke barometer komt vroeg of laat door onze handen.  Ons bedrijf restaureert als  enige in Nederland nog barometers. Onze passie willen we graag met u delen. Wij staan u graag met raad en daad terzijde. Ook klokkenliefhebbers vinden steeds vaker de weg naar Schiedam. Wij verkopen en repareren occasions en antieke exemplaren. Wij leveren ook allerlei onderdelen voor klokken zoals glazen stolpen en kwikslingers.

Wij koesteren niet alleen de prachtige techniek uit het verleden, maar kijken ook naar de toekomst. Wij hebben een innovatief alternatief ontwikkeld voor de kwikbarometer: de kwikvrije Roselli Hybridebarometer

Ons adres: H.N. Rose

Schie 21

3111 PM Schiedam

telefoonnr.  ++31 10 4262902

email: barometers.rose@gmail.com

onze webwinkel: http://rosebarometers.marktplaza.nl/

 

U bent van harte welkom in ons atelier gelegen aan de Schiedamse grachten, op het mooiste plekje van het pittoreske Schiedam. Aan de gevel prijkt sinds enige tijd het grootste houten weerhuis  ter wereld. Onze ambachtelijke werkplaats staat open voor bezoekers en in onze showrooms vindt u een ruime collectie van barometers, klokken en aanverwante zaken, zowel nieuw, gebruikt en antiek.

 

Met vriendelijke groeten,

 Andreas Rose